iLoveFood.ro

Persoanele inteligente preferă vinul

0

Un studiu care a comparat scorurile IQ ale 1800 danezi și obiceiurile lor de consum din 1950 până în 1990 a găsit o corelație puternică între un IQ mare de la o vârstă vragedă și preferința lor pentru vin, indiferent de statutul socio-economic.

22% dintre bărbații grupați în categoria cu inteligența ridicată preferă vinul la vârsta de 30 de ani. Dacă aceasta crește la 40, procentul este și mai ridicat: până la 39%.
wine_1423468c
Există totuși o regulă de aur: consumul moderat. Acesta este cel benefic pentru organism. Ce cantitate poate bea un om pentru a beneficia de efectele pozitive ale vinului depinde foarte mult de greutatea persoanei, vârsta, sexul, starea generală de sănătate precum și dacă acesta este consumat în timpul mesei sau pe stomacul gol. De exemplu, femeile absorb acoolul mai rapid decât bărbații din cauza conținutului mai redus de apă în organism și diferite niveluri de enzime din stomac.

Un alt factor important este calitatea vinului, acesta trebuie să fie unul adevărat, nu contrafăcut, așa că fie că îți cumperi vinul de la magazin, sau comanzi vinuri online, trebuie să te asiguri de calitatea lui.

Care sunt beneficiile vinului?
1. Reducerea riscului de depresie. Bărbații și femeile care beau între două și șapte pahare de vin pe săptămână sunt mai puțin expuși la această boală.
2. Previne cancerul de colon. Oamenii de știință de la Universitatea din Leicester din Marea Britanie au raportat că un consum moderat de vin roșu poate reduce rata de apariție a tumorilor intestinale cu aproximativ 50%.
3. Previne îmbătrânirea. Cercetătorii de la Harvard au raportat că vinul roșu are proprietăți anti-îmbătrânire, resveratrolul din pielița strugurilor este cel care produce miracolul.
4. Previne cancerul de sân. Deși consumul de alcool crește de regulă riscul de cancer la sân, vinul roșu consumat cu moderație are efecte opuse.
5. Reduce riscul de a dezvolta demență. De acest beneficiu este responsabil tot resveratrol-ul.
6. Protejează impotriva arsurilor solare datorită flavonoidelor pe care vinul și strugurii le conțin.
7. Previne apariția cariilor dentare.

După atâtea minuni pe care vinul le poate face, ne dăm ușor seama că el nu ar trebui să lipsească din meniul nostru. Totuși să nu uitam că acesta trebuie consumat într-o anumită cantitate pentru a avea efecte pozitive.

Comentarii